středa 10. června 2009

Nahlaseni se pred odletem do Indonesie :)

Ahooj vam vsem, kteri zustavate verni memu blogu! Opet mam chvilku casu a tak jsem se rozhodl, ze vam zde v rychlosti popisi moje dosavadni cestovani po Filipinach.

31. kvetna
Tuto nedeli jsme stravili prohlidkou Manily. Cely den jsme vsichni 3 (s Ester a Matejem) prochazeli po nejzajimavejsich pamatkach v hlavnim meste Filipin. Behem dne jsme si zvykali na dusne a vlhke pocasi s kazdodennimi odpolednimi desti. Manila je obrovske mesto ale pametihodnosti tu zas az tak neni a tak jeden den na prohlidku toho nejdulezitejsiho bohate stacil. Navic po setmeni se to zde stava opravdu docela nebezpecne a tak jsem se s Ester rozhodl, ze si koupime listky na nocni autobus do mesta Baguio na sever. Rozloucili jsme se s Matejem, ktery se zitra odletal potapet k vrakum na ostrove Coron. A my jsme vyrazili pred pulnoci a okolo 6 hodiny rano jsme byli na miste.

1. cervna
Prosli jsme si toto horske mesto a okamzite jsme si koupili listky dale. Tentokrate do mesta Sagada jeste vice na sever a jeste vice do hor. Cesta merila asi jenom 200km ale trvalo nam to 7 hodin. Na nejvyssim bodu nasi cesty jsme byli v nadmorske vysce 2200m.n.m. Kdyz jsme celi dolamani prijeli do Sagady, tak nas privitala krasna idilicka horska vesnicka.

2.cervna
A proc jsme se rozhodli jet zrovna sem? V okoli se nachazi spousta jeskyni, skal na lozeni, vodopadu, rozhleden na ryzova policka atd. Vsechn jsme zde vyzkouseli :)

3.cervna
Rano jsme nastoupili do jeepney (s tricyclem mistni nerozsirenejsi dopravni prostredek) a jeli jsme do mestecka Bontoc. Taky jsme si to tu prosli a pokracovali jsme dale. Klikatou, polorozborenou a polorozestavenou silnickou jsme stoupali udolim do jednoho z nejmalebnejsich mist na zemi. Do oblasti ryzovych teras v Banaue. Tam jsme si odpoledne prohledli museum a vyjeli jsme si s trycyclem na viewpoint aby jsme si vychutnali 2000let stare terasy v cele jejich krase..

4.cervna
Aneb velky vylet. Rano jsme vstali o pul6 a vydali jsme se s trycyclem po rozbite ceste dale do hor. Po 45 minutach jsme byli vysazeni a dale jsme sli cely den po svych. Protoze tam, kam jsme meli namireno, tam zadne silnice nevedou…Do vesnicky Batad. Sli jsme 2 hodiny nahoru a dolu dzungli i potucky nez jsme dorazili k vesnice. A naskytl se nam neuveritelny rozhled. Jeste mnohem lepsi nez vcera. Ryzove terasy vsude okolo-v neskutecne prudkych svazich a I v hlubokych udolich…proste vsude.. Mezi vsemi temi policky byli miliony cesticek a stezek a my jsme se jimi cely den propletali…Prekrasne! Daleko to predcilo nase ocekavani… No a vecer jsme se cely vycerpani vratili do Banaue a nasedli na nocni autobus(ktery nam ujel :) ) do Manily.

5.-10.cervna
Nas pobyt byl naplanovany tak, ze prvnich 5 dni starvime v horach a aktivne a druhou pulku nekde na paradise beach. No a kdyz jedna nizkonakladova letecka spolecnost nabizela extra levne listky na nejktrasnejsi ostrov na Filipinach, tak jsme neodolali a koupili jsme si letenky…:) No a dneska jsme odletali ;) Nase destinace: ostrov Boracay.

I kdyz jsme meli smulu na pocasi, tak se nam tam moc libilo…Poradne jsme si odpocinuli a nabrali sily…

Ester nabirala sily na psani diplomky a ja na nasledujici mesicni cestovani po Indonesii a Filipinach...

10.cervna
No a dneska rano jsme s Ester prileteli do Manily, rozloucili jsme se a ja jsem posadil Ester na letadlo do Taipei. A dneska jsem stravil vetsinu dne na internetu aby jste si mohli precist tento clanek a prohlidnout fotky ve fotogalerii :)

No asi za pul hodinky si vezmu taxi na letiste a poletim smer Indonesie. O pulnoci bych mel pristat v Jakarte. Nasledujich 10 dni budu cestovat cestovat sam. A 19 cervna mam sras s Tomaszem(z Polska) v Surabay a nasledujich 10 dni stravime cestovanim po Indonesii spolu…a pak… no to jeste uvidme ale urcite sem dam vedet :)

Tak se mejte krasne a ja gratuluji vsem mym kamaradum, kteri jsou Bakalari :) Ahoooooj I vy ostani :)

Cau cau cau!

Žádné komentáře: