čtvrtek 13. listopadu 2008

Thajsko !!! ...a Laos, Vietnam a možná i Kambodža :)

Tyto dny v Taipei porad prsi. Teploty se zde pohybuji okolo 20stupnu, ale uz tady skoro vsichni chodi obleceni v kalhotech a mikinach. Prece jenom, je to skoro o 15stupnu mene, nez kolik jich tady bylo, kdyz jsem prijel. Take jiz zacinam slychat ze vsech stran, ze v zime tady muze byt vazne i zima. No a pomalu tomu zacinam verit. Ach joL. Ja jsem doufal, ze i v te nejtuzsi zime na Taiwanu, tady budou teploty tak jako nyni (15-20stupnu). Ale jak zjistuju, zil jsem v hlubokem omylu. No, on by to vlastne zas tak velky problem nebyl, kdyby jsem na chladne pocasi byl vybaveny. Ale ja tady mam jenom 2 mikiny a jednu tenkou sustakovku. Tot vse. A taky moje tenisky nejsou do zimniho destiveho pocasi to nejidealnejsi. Takze v nasledujich tydnech me ceka pretezky ukol – nakoupit aspon nejake teple obleceni a jedny zimni boty. Po predchozich zkusenostech si musim pripravit pevne nervy a hodne casu na chozeni po obchodech. Do mesta se budu muset vypravit s myslenkami, ze odmitnuti v nejakych 15-ti obchodech, kde me reknou, ze boty velikosti 46 nemaji, nic neznamena. Treba v tom sestnactem uz je budou mit. A nebo treba i v tom petactyricatem…:( No bude to jeste hodne zajimave.

Ale dneska chci psat o mnohem zajimavejsi veci. Jak jsem se jiz v predchozich clancich zminoval, tak tady budu mit mezi semestry spoustu casu na nejaky vetsi vylet. Konkretne to tady vypada tak, ze me nejtezsi zkouskove ceka zhruba nekdy od 20. do 30. prosince. Napriklad v jednom predmetu se to rysuje tak, ze budu mit zkousku 24. prosince. Ale nemuzu se moc divit. Cinsky Novy rok slavi az na konci ledna, takze na obdobi okolo nasich Vanoc a Noveho roku logicky pripada zkouskove. Ja jsem po domluve s profesory natlacil zkousky na konec prosince a tak razem mam skoro 7 tydnu prazdnin! Druhy semestr tady totiz zacina az nekdy kolem 22. unora. Bomba! :) Asi se divite co tady budu tak dloho delat, ze?

Minuly tyden jsme se s kamarady konecne domluvili na tom, jak stravime nase prazdniny. Po zjisteni vsech nabidek leteckych spolecnosti, jsme se rozhodli koupit letenku do Thajska, do Bangkoku. Bangkok vyhral nejenom kvuli jedne z nejlevnejsich zpatecnich letenek, ale hlavne kvuli spouste moznosti cestovani okolo. Muzeme tam nejenom za levny peniz cestovat na velke vzdalenosti, videt starodavne chramy, valet se na prekrasnych bilych plazich a treba i uzivat si Thajskou masaz. Ale co je mozna jeste dulezitejsi: strasne moc laka podivat se do okolnich statu: do Laosu, Vietnamu a do Kambodzi - pro cestovani do tecto statu je Thajsko idealni. Dalsi obrovskou vyhodou je, jak jsem jiz psal vyse, tak tady na Taiwanu bude v zime ponekud chladneji, ale Thajsko lezi prece jenom o dost jizneji a leden je jeden z nejlepsich mesicu k nasteve teto zeme. Teploty by tam mely byt pres 30°C :) Ja jsem si tam koupil letenku od 5.ledna do 5.unora. Ano, stravim tam cely mesic! I kdyz jsme domluveni, ze se v Thajsku potkame i s ostatnimi studenty z NCCU, tak 5.ledna poletim jenom s Ester. Potom budeme mit sraz s Tomasem (Praha) a Sebastianem (Nemecko) nekde v Laosu nebo ve Vietnamu a budeme cestovat spolecne. Oni totiz budou mit prazdniny drive nez my a tak odjizdi jiz na konci prosince do HongKongu, odkud pojednou pres celou JV Asii smerem do hlavniho mesta Thajska. No a my budeme cestovat zase z Bangkoku na sever a nekde na pul cesty mame naplanovane, ze se potkame.

Nejmene desitka dalsich studentu bude ve stejnem terminu take na cestach v Thajsku, tak se urcite potkame a naplanujeme nejake spolecne akce. A navic jedna exchange studentka z Holandska ma na jednom z Thajskych ostruvkuch dum a tak, kam jsme vsichni pozvani! Myslim si, ze po nekolikatydenim cestovani nam relax ve stinu pod palmami prijde vice nez vhod... :) Pravdou, ale je, ze se to, kam konketne pojedeme, jeste asi mnohokrat zmeni. Vsechno je zatim vice nez predbezne, ale jedna vec je jista. Na zacatku ledna priletim do Bankogu a na zacatku unora z tama odletim :)) Teda snad :) Dneska vecer se jdeme podivat do knihovny na pruvodce po JV Asii a uz by jsme chteli nejaky koupit aby jsme si uz zacali delat obrazek o tamnejsich statech. Asi vyhraje klasika: LonelyPlanet - SouthEast Asia. I kdyz je to docela poradna bichle, tak je to asi to nejlepsi, co muzeme mit, protoze kopit si po jednom pruvodci do Thajska, Laosu a Vietnamu by bylo o dost drazsi (a take tezsi). No ale uvidime v obchode...Vpodstate vsichni studenti, kteri si jako misto sveho exchange studijniho pobytu vybrali Taiwan, maji cestovatelskeho ducha a rozhodne nechcou zustat sedet doma. Tyto dny to tady vypada tak, ze vpodstate kazdy skenuje internet, kupuje letenky a planuje vylety.Vetsina mych kamaradu jede v lednu navstivit stejnou oblast jako ja a tak je temer jiste, ze at se tam vydame na jakekoliv trosku turistictejsi misto, tak tam vzdycky potkame nejake zname :) Ale my nebudeme chtit jenom na ty turisticka mista, ze :)

Tak to je na zacatek, tak zhruba vsechno, co jsem vam chtel o mem mezisemestralnim cestovani rict. Ted se musim jit pripravovat na cinstinu, odpoledne me ceka test a jeste jsem to nevidel :o(! Tak se mejte pekne a at tady na druhe strasne sveta podniknu cokoliv, tak si to tady na tomto blogu budete moci precist! :)
A taky me napiste, jak se mate nebo jak je v ČR!
Ahoooooj!

Ps: Fotografie jsou ilustracni :)

Žádné komentáře: