úterý 2. září 2008

3, 2, 1...začínáme!

Tak jsem se konecne dostal k tomu, aby jsem si vytvoril vlastni blog a mohl se s Vami podelit o sve zazitky ze studijniho pobytu na Taiwanu. Tady na tomto miste vas budu prubezne informovat o vsem, jake to na taiwanu je a co tady podnikam.

Na leve strane techto stranek muzete najit odkaz na fotogalerii, kam budu postupne ukladat fotky. Ale nejdriv si teda jeste musim koupit fotak :) . Najdete tam take archiv tohoto blogu, kdyz si bude chtit precist treba nejake starsi prispevky. Snad se me v mych clancich podari zminit o vsem zajimavem a neobvyklem (a je toho hodne), co se tady deje a nachazi. Pokud se me budete chtit na neco zeptat, nevahejte a piste sem komentare nebo mejly. Na vsechno rad a rychle odpovim. Hned na zacatek se chci take omluvit, ale budu zde psat bez hacku a carek, protoze se mi tak pise lepe a rychleji.

Budu rad kdyz se vam tento blog bude libit a budete si ho chodit pravidelne cist.

Na uvod bych mel rict, pro ty, kteri to nevedi, kam to vlastne na tak dlouhou dobu jedu. Takze, zhruba pred 4-5 mesici jsem se pri vyberovem rizeni MU dostal na Universitu na Taiwan. Cesky se tento stat pise Tchaj-wan, ale radsi pouzivam anglicke a jednodussi Taiwan. Je to ostruvek v tichem oceanu vzdaleny zhruba 160km od cinskeho pobrezi. Rozlohou je to zhruba polovicni ČR. Ale obyvatel ma skoro 23milionu. Vetsina z nich zije na SZ pobrezi ( smerem k Cine). Je to velmi hornaty ostruvek a nejvyssi hora, Jü-šan, dosahuje temer 4000m. Hlavni mesto se jmenuje Taipei. Nachazi se v severni casti ostrova a ma oficialne 3 mil obyvatel. Ale v realite a s aglomeraci pry i pres 6 milionu. A sem jedu! V Taipei je spousta univerzit. Ja budu studovat na National Chengchi University (dale jen NCCU). Budu tady navstevovat kurz cinstiny a ekonomicke predmety (ty budou samozdrejme v anglictine :).

Žádné komentáře: